неделя, 8 февруари 2015 г.

Свинско пушено роле.

За  приготвянето на свинското роле избрах парчета месо от корема които имат достатъчно месо ,но и пластове с мазнина и кожа.Осолих месото по сухия метод като на дъното на тавичка поставям равномерен слой морска сол после ред месна заготовка,чеснова паста,млян черен пипер,праз и завършваме пак със морска сол.
След 48 часа изчиствам солта от месото,което се е стегнало и е придобило приятен аромат от чесъна и подправките.навивам го на роле като в средата поставям парче праз и стягам здраво със кухненски конец.
Пуши се на 50-60 градуса няколко часа,или до придобиване на приятен лимоново кафеникав цвят.
След като се свали от пушилнята се слага във вода с температура 75-80 градуса за 30 мин да се попари и да стане с мека и крехка кожа.Окачва се да се отцеди и след един ден е готово за консумация.

Идеално мезе е за червено вино,в студените дни.
Добър апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар