понеделник, 8 декември 2014 г.

Тава джигер (Пържен дроб по Одрински)

                                                             

За оригиналния Тава джигер се ползва агнешки или телешки черен дроб.В нашия случай ползваме черния дроб от прасето,позволявам си това изменение,защото съм изпробвал и вариантите с агнешки и телешки дроб.

Черен дроб (по избор) 1 килограм.
Брашно за овалването.
Олио 0,100 милилитра.
Сол 0,02 грама.
Черен пипер (млян) 0,01 грам

Черния дроб се изчиства идеално от ципите и всякакви жили,нарязваме на много финни
ивички.

Отцеждаме добре и овалваме в брашното и черния пипер,като се стремим да не полепва прекалено брашно.


     Пържим в силно сгорещено олио до готовност,като целта е да получим нещо като чипс от                                                                                         дроб.

                                                                                   
  Оригиналния Тава джигер се сервира с чорбаджийски чушки (пържени или пресни) пресни       домати и много лук,както и с пикантен доматен сос.Соли се непосредствено преди сервиране.   Гарнитурата в случая не важна, достатъчно е да е по вашия вкус,комбинирайте с пресен хляб.


                                       Полейте го щедро с червено вино.Добър Апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар