Свински гърди без кост където са характерни слоевете месо и сланина 1 килограм.
Морска сол 0,200 грама.
Кафява захар 0,20грама.
Черен пипер 0.10 грама.
Зелева чорба -Може и вода за варенето около 2 литра.
Режем бекона на парчета около 0.250 грама.
В тавичка поставяме ред сол ред бекон като доовкусяваме с подправките.
Завършваме със сол.
Осоляваме 48 часа,след което вадим от солта и хубаво изчистваме ,правим окачки от кухненски конец и закачваме да засъхне за поне 12 часа.
Опушваме по студения метод за 2-3 денонощия на не повече от 30 градуса.
След като се опуши бекона,го слагаме в тенджера и заливаме с зелева чорба или вода и загряваме до 80 градуса,като внимаваме течноста да не завира,варим на тази температура 1 час.
След което окачваме бекона да се отцеди добре и да изсъхне добре.
Така приготвения бекон става изключително вкусен и крехък.
Комбинирайте с червено вино,или като закуска с яйца.
Добър апетит !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар