вторник, 9 декември 2014 г.

Паприковани свински бузи.

Паприковани свински бузи.

Свински бузи (задължително със шарена структура) 1 килограм.
Чесън 1 глава.
Чубрица 0,50 грама.
Червен пипер 0.50 грама.
Черен пипер 0,10 грама.
Бахар 2-3 зрънца.
Индийско орехче 0,2 грама.
Зелева чорба 1 литър.
Сол 0,10 грама.

Режем свинските бузи на хубави правилни парчета с дебелина 2-3 сантиметра.
Поставяме в тенджера и заливаме със зелевата чорба ,поставяме и чесъна,поставяме на котлона и варим 30 минути.Вадим и отцеждаме добре.
Още топлите бузи мажем добре със сварените скилидки чесън,като целта е да овкусят  добре бузите.Смиламе всички подправки в кухненски робот непосредствено преди паприковането,и овалваме от всички страни бузите.
Оставяме в хладилник да стегне,след около час -два са готови за консумация.Това е едно вкусно и бързо за приготвяне мезе,което си правя цялата зима.Купувам си по един килограм бузи от месарницата и няколко дена не мисля какво ще е мезето.

Консумират се с препечен хляб и хубаво червено вино,в моя случай Каберне рецепта за което ще напиша скоро.
Добър Апетит !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар