неделя, 9 ноември 2014 г.

Студено пушена скумрия.

Взимаме няколко средно големи скумрии,изчистваме ги добре и ги осоляваме с морска сол като добавяме по малко кафява захар,прясно смлян бял пипер,семена от Фенел и уиски.
Рибата престоява така 12 часа,след което се вади от солта и се почиства добре.Закачаме я на куки и я оставяме да си почине няколко часа докато засъхне месото и стане лъскаво.Поставяме рибата в пушилнята и я опушваме на не повече от 35 градуса за около едно денонощие.Задължително използваме опилки от широколистна дървесина,за скумрията ползвах Дъб.Когато рибата придобие приятен жълтеникав отенък е готова.Изваждаме я от пушилнята и я оставяме за поне няколко часа да се проветри за да не е прекалено натрапчив аромата на дим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар