четвъртък, 23 април 2015 г.

Говежда и телешка разфасовка



Filet Mignon


Filet Mignon
Известен още като : Tenderloin Steak
Описание: Най финните и с най добра текстура стекове. Не е най-ароматния стек .Трябва да се транжира с дебелина (4-5см). Много малко мазнини, така че е по-добър вариант за тези, които следят за теглото си, или за приема на мазнини.

Strip Steak

Strip Steak
Известен още като :
Kansas City Steak, New York Strip, Strip  Steak, Shell Steak
Описание: Известен като краля на стековете нашия говежди Ню Йорк стек се отличава със силен аромат и крехкост, което печели сърцата на истинските ценители на говеждото..

T-bone Steak

Бифтек
Описание: Ако не можете да решите кое да изберете между бон филето и контра флето , защо да не получите и двете? Т-бон стекът е говежди стек който се характеризира с наличието на "Т" образна кост по средата, разделяща бон филето и контра филето. Така получавате двете най-вкусни меса в една порция.

Porterhouse Steak

Бирария
Описание: Голямата версия на Т-бон стейка.

RIBEYE Steak

RIBEYE Steak
Известен още като : Delmonico steak, Scotch fillet, Entrecôte
Описание: За избор на перфектния стек се взима месото между шестото и дванадесетото ребро на животното.Смята се за най добрия и ароматен стейк.

Tomahawk Steak

Tomahawk-пържола
Известен още като : Tomahawk Chop, Bone-In Ribeye, Cote du Boeuf (pronounced COAT duh BERF)
Описание: Стека Томахоук е Рибай стейк с цяла ребрена кост Тази дълга кост е изчистена идеално от месо и мазнини,използва се за дръжка на стейка и е кръстена на индианската бойна брадва томахоук. Стейка Томахук има средно тегло около 1 кг.

Cowboy Steak

Cowboy Steak
Известен още като : Малък Томахоук 
Описание: Вариация на Томахоук стейк ,характеризира се с това ,че е по малък от стандартния Томахоук.Тежи около 0,5кг.

Flat Iron

Flat Iron Steak
Известен още като : Book Steak. Butler Steak, Lifter Steak, Petite Steak, Top Blade Steak
Описание: Мраморна структура, нежна и сочна. 

Prime Rib

Prime Rib
Also known as: Standing Rib Roast. Ribeye Roast
Description: Класически Ростбиф направена от контра филе и ребрена част, обикновено печено с  костта. Богат аромат, сочно, нежно, с щедри мраморни жилки.

Телешка кайма

Телешка кайма
Известен още като : Мляно месо, Hamburger

 В линка по доло ще видите схема на говеждата разфасовка.
https://bgcattle.files.wordpress.com/2010/11/beefcutsbg1.pdf

Използвани са материали от: https://bgcattle.wordpress.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар