неделя, 8 февруари 2015 г.

Пушен свински врат

За приготвянето на пушен врат се използува мускулатурата от шийната част, от която се отделят костите, без да се прорязват дълбоко мускулите. Тя се осолява по смесения начин, като най-напред се натрива със суха смес от 70 г сол, 2 г селитра и 2 г захар на всеки килограм месо и след 3 денонощия се поставя в саламура (180 г сол на 1 л вода), в която престоява 4 денонощия. Осоленият врат се измива в студена вода и се поставя зa пушене при температура 25-30 °С за няколко дни, докато добие кафявочервен цвят.




Опушеният врат се окачва в хладно проветриво помещение и има трайност до 3 месеца.
Бон апети !!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар