1 кг свински ребърца
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици оцет
2 супени лъжици олио
бял пипер млян
Смесете меда, оцета, мазнината, черния пипер и сол на вкус. Намажете нарязаните ребърца с получената смес и ги оставете така 24 часа в хладилник. Изпечете ги на барбекю с дървени въглища.
За Барбекю соса:
1 чаша кетчуп
2/3 чаена чаша олио
3/4 чаша оцет
5 супени лъжици лют сос
1 чаша мед
2 супени лъжици дижонска горчица
1 лимон (нарязан на слайсове)
2 грама течен пушек
10 грама Уорчестър сос
5 грама млян кимион
Смесете всички състваки в тенджера и загрейте,за да се получи еднородна смес.прецедете и използвайте за глазиране на меса при печене на барбекю или като студен сос.
Добър апетит !!!
Интересна рецепта.
ОтговорИзтриване