Еленско месо от бута 3 килограма.
Морска сол 1 килограм.
Червен пипер млян 0,100 грама.
Червен пипер млян (лют) 0,10 грама.(по желание)
Чубрица 0,50 грама.
Чимен 0,20грама.
Чесън на прах 0,10 грама.
Бахар 10-15 зърна.
Черен пипер 0,10 грама.
Изчистваме добре месото от ципи и жили и нарязвам на парчета с дебелина 2-3 сантиметра,в тенджера посипваме слой морска сол и поставяме ред месо покриваме добре със сол и така докато и последното месо е хубаво покрито със сол.
Осоляваме за поне 24 часа,вадим от солта и изплакваме добре със студена вода,оставяме да се отцеди и ако има останали ципи ги премахваме.Структурата на месото трябва да е стегната и леко твърда.
Подправките смиламе в кухненски робот непосредствено преди да оваляме месото в тях.На всяко парче месо поставяме закачалки от кухненски конец и овалваме добре в подправките като се стремим да няма място без подправки.
Окачваме на сухо и проветриво място да се изсушат за 20 дена като се внимава да не изсъхне прекалено.
Бон Апети !!!
Браво Мариянски
ОтговорИзтриване