За оригиналния Тава джигер се ползва агнешки или телешки черен дроб.В нашия случай ползваме черния дроб от прасето,позволявам си това изменение,защото съм изпробвал и вариантите с агнешки и телешки дроб.
Черен дроб (по избор) 1 килограм.
Брашно за овалването.
Олио 0,100 милилитра.
Сол 0,02 грама.
Черен пипер (млян) 0,01 грам
Черния дроб се изчиства идеално от ципите и всякакви жили,нарязваме на много финни
ивички.
Отцеждаме добре и овалваме в брашното и черния пипер,като се стремим да не полепва прекалено брашно.
Оригиналния Тава джигер се сервира с чорбаджийски чушки (пържени или пресни) пресни домати и много лук,както и с пикантен доматен сос.Соли се непосредствено преди сервиране. Гарнитурата в случая не важна, достатъчно е да е по вашия вкус,комбинирайте с пресен хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар