Filet Mignon
Известен още като : Tenderloin Steak
Описание: Най финните и с най добра текстура стекове. Не е най-ароматния стек .Трябва да се транжира с дебелина (4-5см). Много малко мазнини, така че е по-добър вариант за тези, които следят за теглото си, или за приема на мазнини.
Strip Steak
Известен още като : Kansas City Steak, New York Strip, Strip Steak, Shell Steak
Описание: Известен като краля на стековете нашия говежди Ню Йорк стек се отличава със силен аромат и крехкост, което печели сърцата на истинските ценители на говеждото..
T-bone Steak
Описание: Ако не можете да решите кое да изберете между бон филето и контра флето , защо да не получите и двете? Т-бон стекът е говежди стек който се характеризира с наличието на "Т" образна кост по средата, разделяща бон филето и контра филето. Така получавате двете най-вкусни меса в една порция.
Porterhouse Steak
Описание: Голямата версия на Т-бон стейка.
RIBEYE Steak
Известен още като : Delmonico steak, Scotch fillet, Entrecôte
Описание: За избор на перфектния стек се взима месото между шестото и дванадесетото ребро на животното.Смята се за най добрия и ароматен стейк.
Tomahawk Steak
Известен още като : Tomahawk Chop, Bone-In Ribeye, Cote du Boeuf (pronounced COAT duh BERF)
Описание: Стека Томахоук е Рибай стейк с цяла ребрена кост Тази дълга кост е изчистена идеално от месо и мазнини,използва се за дръжка на стейка и е кръстена на индианската бойна брадва томахоук. Стейка Томахук има средно тегло около 1 кг.
Cowboy Steak
Известен още като : Малък Томахоук
Описание: Вариация на Томахоук стейк ,характеризира се с това ,че е по малък от стандартния Томахоук.Тежи около 0,5кг.
Flat Iron
Известен още като : Book Steak. Butler Steak, Lifter Steak, Petite Steak, Top Blade Steak
Описание: Мраморна структура, нежна и сочна.
Prime Rib
Also known as: Standing Rib Roast. Ribeye Roast
Description: Класически Ростбиф направена от контра филе и ребрена част, обикновено печено с костта. Богат аромат, сочно, нежно, с щедри мраморни жилки.
Телешка кайма
Известен още като : Мляно месо, Hamburger
Използвани са материали от: https://bgcattle.wordpress.com/
Няма коментари:
Публикуване на коментар