четвъртък, 25 декември 2014 г.

Студенo пушена сьомгова пъстърва.

Взимаме една сьомгова пъстърва около 1 кг и я овкусяваме с кафява захар,смлени семена от фенел и кардамон,ром и осоляваме в морска сол за 12 часа.


Окачваме я за 1 ден да засъхне добре и след това опушваме в пушилнята на 20-25 градуса за 2 денонощия или до добиване на приятен цвят и стегната структура на месото.
За целта ползвам студения метод на опушване,опилките са в долната камера ,а в горната влиза само студен дим.
След като опушим рибата,я проветряме за няколко часа да се неутрализира силния аромат на дим.

Комбинираме със тарама хайвер,препечен хляб и хубава водка.
Наздраве !!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар